Mataró Notícies

Romero i Gomar comencen la campanya per accedir a la primera secretaria del PSC Maresme

Romero i Gomar comencen la campanya per accedir a la primera secretaria del PSC Maresme

Elisabet Solsona

Alícia Romero i Xesco Gomar han aconseguit els avals necessaris per ser proclamats pre-candidats a la Primera Secretaria del PSC Maresme. Els precandidats de les primàries, tots dos mataronins, han passat el tall del 20% dels avals (140), i l'autoritat electoral ja els ha proclamat oficialment candidats. En la reunió de l’Autoritat Electoral, que va tenir lloc divendres dia 30 de desembre i que va ser encapçalada per la seva presidenta, Conxita Rodríguez Cara, la diputada Alícia Romero va obtenir 197 avals vàlids i,el fins ara primer secretari del PSC de Mataró, Xesco Gomar, 151. Ara, doncs, tots dos han començat la campanya electoral que culminarà el dia 14, moment en què la militància decidirà qui ocupa la primera secretaria.

Alícia Romero, exregidora de l’Ajuntament de Mataró entre 1999 i 2011 i, des de 2012 que és diputada al Parlament. Ara, vol convertir-se en primera secretària del PSC del Maresme amb la voluntat de “recuperar la presència del PSC a tots els municipis, treballar per la qualitat dels serveis públics i resoldre “reptes pendents” com la mobilitat o els ports.

Per la seva banda, Xesco Gomar, va ser delegat de la Junta de Andalucía a Catalunya entre 2008 i 2015 i el 2012 va assumir la primera secretaria del PSC de Mataró amb la voluntat que el partit recuperés l’alcaldia de la capital del Maresme el 2015. Ara, assegura que encapçala un equip amb gent “preparada i il·lusionada per aconseguir que el PSC sigui la primera força de la comarca”.

L’actual primer secretari del PSC Maresme és l’alcalde de Pineda de Mar i president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor. Ja va anunciar el mes de novembre que no repetiria en el càrrec perquè vol centrar-se en les eleccions municipals de 2019 i en la seva recent paternitat.