Mataró Notícies

Safont-Tria es postula com a diputat de la CUP al Parlament de Catalunya

Safont-Tria es postula com a diputat de la CUP al Parlament de Catalunya

Betty Doñate

“Si em criden i em volen, allà seré”. Així confirma Xevi Safont-Tria la seva voluntat de convertir-se en diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, en cas que es compleixin totes les condicions que s’estan negociant aquests dies. Recordem que Safont-Tria anava de número 13 a les llistes de la CUP al Parlament, abans d’ell, com a número 12 hi anava Anna Gavaldà, ex alcaldessa de Sant Pere de Ribes, que ha renunciat a l’escó. Una incorporació que seria resultat de la marxa d’Eulàlia Reguant a l’Ajuntament de Barelona, en substitució del regidor al consistori barceloní Josep Garganté. Segons els estatuts de la CUP està prohibida la duplicitat de càrrecs. Xavier Safont-Tria ha assegurat a Mataró Ràdio que per a ell aquesta possibilitat “no deixa de ser un somni”.

En cas que s’acabi confirmant la incorporació de Xavier Safont-Tria al Parlament de Catalunya, es produiria a partir del 2 d’octubre, quan Reguant deixaria l’escó i començaria la feina com a regidora a l’Ajuntament de Barcelona. Un inici d’etapa, doncs, que tindria lloc després del referèndum per la independència. Safont-Tria assegura que és un moment "molt interessant" i ple d’incògnites i que “tocarà aplicar el mandat del poble”.

Safont-Tria pagès de professió, seguirà al capdavant de Can Tria Ecològic, tot i que comenci la seva tasca com a diputat al Parlament. Recordem que el mataroní va ser regidor de la CUP durant dos mandats (del 2007 al 2011 i del 2011 al 2015).