Mataró Notícies

S'amplia mig any la comissió d'investigació de l'edifici de negocis del Rengle

S'amplia mig any la comissió d'investigació de l'edifici de negocis del Rengle

Cristina Salad

El Ple aprova per unanimitat prorrogar sis mesos més la comissió que investiga el sobrecost de l’edifici de negocis del Rengle. Ahir al vespre els 26 regidors (un d’ells es va absentar per malaltia) van considerar que donada la complexitat de la investigació cal continuar treballant. Des de les files de la CUP, el cap del grup, Juli Cuéllar, va insistir, una vegada més, en la mala gestió de PUMSA. Per a Cuéllar cal demanar responsabilitats polítiques i penals a aquells que estaven al davant de l’empresa pública en el moment en el que es va construir l’edifici. En el mateix sentit, la portaveu de VoleMataró, Montse Moron va lamentar que no hagi comparegut l’exregidor socialista Ramon Bassas. En tot cas, tots els regidors van mostrar-se d’acord en continuar uns mesos més, fins a tenir les conclusions i l’informe que elaboren el secretari i l’interventor municipal.

També el regidor d’ICV-EUiA, Esteve Martínez, es va posicionar el seu vot al costat de les altres formacions. Va admetre que es podria haver treballat amb més celeritat per esclarir què va passar amb la construcció del Rengle. De tota manera, Martínez va justificar la ampliació de la comissió que ho investiga per l’alta complexitat del cas.

Ja en el torn de rèpliques, el cap del grup municipal del PP i president de la comissió, José Manuel López, va celebrar que la majoria dels grups hagin treballat de costat, tot i lamentar que no hi hagi hagut mostres unánimes. Finalment, l’alcalde, David Bote, en resposta a la interpel·lació feta per Montse Moron, va respondre que la seva obligació és la de respondre pels interessos de tots els mataronins.

El proper mes de setembre hauria d’estar enllestit l’informe que estan redactant el secretari i l’interventor municipal per definir a qui es poden demanar responsabilitats i quines són les reclamacions a fer per recabalar el bon nom de PUMSA.

Durant la mateixa sessió també es va aprovar per unanimitat mantenir la comissió que investiga les presumptes irregularitats que es van produir en el desenvolupament del sector del sorrall.