Mataró Notícies

Suport majoritari de l'oposició a la proposta d'apujar l'IBI un màxim del 3,75% l'any que ve

Suport majoritari de l'oposició a la proposta d'apujar l'IBI un màxim del 3,75% l'any que ve

Eli Solsona

Tots els grups de l’oposició excepte Plataforma x Catalunya han donat suport a la proposta d’apujar l’IBI només un 3,75%. El portaveu del PP, José Manuel López, considera que era necessari prendre mesures perquè la pujada d’aquest impost en els propers anys fos gradual, i així evitar l’augment automàtic del 30% en els propers tres anys, un augment que suposaria “una castanya” per a la butxaca del ciutadà.

Plataforma per Catalunya, per la seva banda, va votar en contra. La portaveu, Mònica Lora, va rebutjar la proposta perquè considera que en un moment de crisi com l’actual no es poden apujar impostos i, més, quan “encara no s’ha paït la pujada d’aquest 2012”. També va afegir que la bossa de 300.000 euros que es destinarà a famílies és només una mesura de cara a la galeria.

ICV-EUiA va votar favorablement al•legant que, amb aquesta mesura proposada pel govern municipal, Mataró s’assegurava mantenir els ingressos de l’IBI i, per tant, poder garantir els serveis socials. El portaveu, Esteve Martínez, va afegir que donaven un vot de confiança, però que vetllarien que es complissin els compromisos.

La CUP, per últim, també va explicar que compartia els criteris de no augmentar la pressió fiscal i de garantir els ingressos a les arques municipals. En la mateixa línia que ICV, el portaveu de la CUP Xavier Safont-Tria, va celebrar que aquesta mesura pogués servir per garantir els serveis socials.

El 2013 l’IBI s’apujarà com a màxim un 3,75%. La revisió cadastral que s’ha dut a terme i l’acord polític a què han arribat CiU i PSC evitarà que aquest impost s’apugi de manera automàtica un 10% cada any, en els propers tres anys. 

 

Etiquetes: