Mataró Notícies

Suspensió de les llicències de locals d'oci als polígons per evitar els prostíbuls

Suspensió de les llicències de locals d'oci als polígons per evitar els prostíbuls

Cristina Salad

L’Ajuntament suspèn l’atorgament de llicències per l’obertura de locals recreatius als polígons industrials. Una mesura aprovada pel govern municipal el passat 3 de juliol, aplicable a tot tipus de locals d’oci: ja siguin sales de festa, de ball, discoteques o prostíbuls. La intenció és, segons explica la regidora d’Urbanisme Núria Calpe, aturar la màquina per estudiar quin model de polígon necessita la ciutat de Mataró. En aquest sentit, diu Calpe que l’estudi no és nou perquè el govern ja treballava en fer un model factible i adequat per a la capital del Maresme. Una feina que s’està fent en paral·lel a la redacció del Pla d’Oci Nocturn. Amb la suspensió per un any, ampliable a un any més, es podrà fer una anàlisi serena de la qüestió. 

La decisió s’ha accelerat arrel de la sentència del Tribunal Suprem que suspenia dos dels articles de l’ordenança de prostíbuls. Explica Calpe que són aspectes que es poden regular amb el Planejament Urbanístic. La suspensió és una eina de la que es serveix el govern per evitar que durant la fase d’estudi algú pugui demanar una llicència per obrir un local de caràcter recreatiu i condicioni els treballs fets.

El passat 2 de juny, recordem, després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró es va reunir per analitzar les possibles estratègies a seguir per mantenir restriccions a l’obertura de prostíbuls de grans dimensions a la ciutat. Tots els grups municipals van mostrar el seu rebuig a la implantació d’aquest tipus d’establiments.