Mataró Notícies

Trobada dels socis de govern per rebaixar la tensió després de la polèmica per les paraules de Núria Calpe

Signatura del pacte del govern sociovergent entre PSC i CiU, el 2015. Foto: arxiu

Trobada dels socis de govern per rebaixar la tensió després de la polèmica per les paraules de Núria Calpe

MataróNotícies.cat

El Primer Secretari dels socialistes de Mataró i regidor a l’Ajuntament, Juan Carlos Jérez, afirma que no hi ha hagut cap petició oficial al seu soci de govern (CiU) perquè rellevi a Núria Calpe al capdavant de la regidoria d’Urbanisme. La formació encara estaria valorant el “mal”, que podrien haver fet les declaracions que Calpe va fer en alguns mitjans, en relació a PUMSA i a la liquidació a les obres de Can Quirze, afirmant que s’havia portat tot el procés amb “poc rigor jurídic” o “obres calaixos i surten cadàvers”. Unes declaracions, que segons Jerez haurien obert una escletxa a la credibilitat de PUMSA, un fet que el govern, diu, no és pot permetre. En aquest aspecte el PSC insta a Calpe a matisar les seves paraules per tal d’esvair aquesta ombra de dubte i convida al seu soci de govern a valorar conjuntament quina és la millor solució que es pot prendre respecte l’impacte que aquestes han tingut. Una situació, que tot i crear tensió entre els socis de govern, a parer del primer secretari dels socialistes a Mataró, Juan Carlos Jérez, no hauria de posar en risc el pacte de govern.

Jerez també recorda que l’expedient de liquidació de les obres de la Urbanització de Can Quirze es va iniciar l’any 2014 durant el mandat anterior i que aleshores es va decidir tirar endavant.

Per la seva banda, el president local del PdeCat, Alfons Canela, mostra el seu total recolzament a Núria Calpe i a la feina que està fent al capdavant de la regidoria d’Urbanisme. El màxim dirigent del partit a Mataró s’ha mostrat perplex pel que considera excessiva pressió del PSC sobre les declaracions fetes per Núria Calpe. Unes paraules que ha dit Canela poden ser adequades o no, però en cap cas poden posar en dubte la feina que està fent la regidora convergent a Urbanisme. Per Canela la regularització de les obres de Can Quirze és un exercici de transparència. Afirma que la formació no acceptarà cap preu polític, ni cap renúncia i apel·la a la bona sintonia dels dos socis de govern per resoldre la qüestió de la millor manera possible.

PSC i CiU es reuniran aquesta tarda, a les 19h. Una trobada en la que abordaran aquesta qüestió que podria haver provocat una crisi interna de govern.