Mataró Notícies

Un acord entre govern i sindicats tanca el conflicte laboral de la Policia Local

Un acord entre govern i sindicats tanca el conflicte laboral de la Policia Local

Clara Sanchez

Acord entre el govern municipal i els representants sindicals de la Policia Local per resoldre el conflicte laboral existent en el cos policial. El pacte contempla que els agents i l’escala de comandaments participin al programa engegat per l’Institut de Seguretat Pública que pretén intervenir en les causes de deteriorament del clima laboral i crear dins de l’organització policial mecanismes de resolució permanents. També s’implantarà un increment d’un complement específic del factor de perillositat que s’aplicarà en dues parts: una al 2018 i la resta al 2019. La resolució preveu també una millora dels calendaris de treball de la Policia de Barri, reduint les jornades de cap de setmana. De cara al mes de setembre es preveu crear una comissió de treball que proposi modificacions de jornada i horaris. La regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, ha detallat als micròfons de Mataró Ràdio que aquest acord representa un punt d’inflexió per al futur de la policia local de Mataró i que dóna per tancat el conflicte existent.

Recordem que els agents havien denunciat tracte humiliant i males formes dels comandaments policials. En les darreres setmanes el govern municipal i els representants sindicals s’han reunit diverses vegades per trobar solucions al conflicte laboral existent a la Policia Local. La regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, assenyala que en aquest punt, el govern municipal ha aprofitat per posar sobre la taula propostes de millora per al cos policial que pretenen aconseguir un canvi de model de la policia de barri. La voluntat és que sigui un cos policial de proximitat i comunitari. Unes propostes que segons Moreno han vist amb bons ulls des dels sindicats, que a més s’han mostrat oberts a col·laborar perquè aquest model sigui una realitat.

Un pacte signat aquest migdia entre la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, i el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez; i representants del sindicat majoritari a la Policia Local, el Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-CAT). Segons l’ajuntament està previst que subscriguin el text representants de la central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) i de la Unió General de Treballadors (UGT).

Tot plegat s’ha de ratificar pels òrgans de representació corresponents i pel Ple Municipal.