Mataró Notícies

"Una Catalunya independent seria molt més pròspera"

"Una Catalunya independent seria molt més pròspera"

Eli Solsona

“La independència és pràcticament l’única via que té Catalunya per sortir de la crisi econòmica”. Així ho consideren els tres ponents que aquesta tarda han ofert una xerrada al TecnoCampus sota el títol “Empresa i independència”. L’economista i catedràtica d’Hisenda Pública, Núria Bosch, ha explicat que Catalunya acumula un dèficit anual del 8% del PIB, 16 mil milions d’euros que “marxen i no tornen”. Segons Bosch, si aquests diners es quedessin a Catalunya, es podrien fer “moltes més coses”.

D’altra banda, i en la mateixa línia que Bosch, l’economista i assessor de la PIMEC, Modest Guinjoan, ha apuntat que si Catalunya amb l’actual dèficit fiscal “no s’ha enfonsat, si ens alliberéssim d’aquest llast el país milloraria” perquè “la potència econòmica de Catalunya està demostrada”.

Per últim, el secretari general del Centre Català de Negocis, Joan Canadell, ha apuntat que si Catalunya esdevé un estat independent, les pensions estarien assegurades i també que el boicot que podria fer la resta de l’estat als productes espanyols ja està estudiat, que “entraria dins del guió” però “seria passatger”.

Aquesta conferència ha tingut lloc a l’Aula de Graus del TecnoCampus i ha estat organitzada per Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i el Cercle Català de Negocis.