Mataró Notícies

Xavier Safont-Tria: “No tinc ni ganes ni forces de tornar a ser candidat”

Xavier Safont-Tria: “No tinc ni ganes ni forces de tornar a ser candidat”

Eli Solsona

Xavier Safont-Tria no té “ni ganes ni forces” de repetir com a candidat de la CUP a les properes eleccions municipals. Safont-Tria, regidor a l’ajuntament des de 2007, ho ha sentenciat durant una entrevista a Mataró Ràdio coincidint amb l’arribada a l’equador del mandat. L’independentista explica que la feina institucional és “gratificant” i està satisfet d’haver “contribuït a arrelar el discurs de la CUP”. Tot i això, afegeix que les formacions “han de ser dinàmiques” i per això s’ha mostrat convençut que en el proper mandat “hi haurà alguna altra cara que representarà el treball col•lectiu que fa la CUP”.

El regidor de la CUP també considera que, dos anys després del canvi de govern a Mataró, el canvi “només s’ha vist en el tarannà però no en el dia a dia”. Per Safont-Tria, l’exalcalde Joan Antoni Baron i l’actual alcalde, Joan Mora, tenen “una manera de fer diferent” però “més enllà d’això”, no s’ha notat un canvi profund perquè, segons el líder de la CUP, “ni CiU ni PSC qüestionen l’actual model polític” i, per tant, “un canvi de partit no genera canvis reals”.

Durant aquesta entrevista, Xavier Safont-Tria també ha retret a la conselleria d’Ensenyament una “clara aposta per l’escola concertada en detriment de la pública” que s’ha manifestat amb el tancament de la segona línia de l’escola Joan Coromines i ha reclamat planificació futura per evitar que es torni a repetir un cas com aquest.