Mataró Notícies

Xesco Gomar, únic candidat a primer secretari del PSC de Mataró

Xesco Gomar, únic candidat a primer secretari del PSC de Mataró

Eli Solsona

Xesco Gomar presenta una candidatura per convertir-se en el nou primer secretari del PSC de Mataró, segons ha pogut saber Mataró Ràdio. L’actual delegat de la Junta de Andalucía a Catalunya és, de moment, l’únic que ha mostrat la voluntat d’ocupar el càrrec que, fins després de les eleccions municipals, tenia Ramon Bassas. La intenció de Xesco Gomar és encapçalar un equip que comptaria amb David Bote com a secretari d’organització i Esteve Terradas a la presidència de l’agrupació local del PSC (en substitució de Consol Prados). A més a més, però, també pretén fer una nova executiva “integradora” de totes les sensibilitats i de la qual se n’acabarien de decidir els membres durant el Congrés previst per aquest cap de setmana.

De ser escollit primer secretari, Gomar es marca com a principal repte recuperar l’alcaldia de la capital del Maresme el 2015. Per aconseguir-ho, a grans trets, apostaria per “més transparència, més comunicació i més proximitat”. En definitiva, creu que cal regenerar el PSC de Mataró per convertir-lo en un “referent polític, social i cultural de la ciutat” i que això passaria, entre d’altres, per incrementar el nombre i l’activisme de la militància (els socialistes mataronins han perdut 150 militants des de 2007 i ara són 212), i fer una oposició “responsable” i que sigui una “autèntica alternativa de govern”.

D’altra banda, segons ha pogut saber aquesta casa, Xesco Gomar no es marca com a repte ser el proper candidat del PSC a l’alcaldia i no descartaria convocar un procés de primàries per escollir el cap de llista del 2015.

El PSC de Mataró celebra el IV Congrés els propers dies 2 i 3 de març al centre cívic Cabot i Barba. Després de perdre les eleccions municipals de 2011, Ramon Bassas va dimitir com a primer secretari i el partit ha estat coordinat des d’aleshores per una comissió gestora de la qual en formen part, entre d’altres, l’exalcalde i actual cap de l’oposició, Joan Antoni Baron, la diputada al Parlament i regidora Consol Prados, o el membre de l’executiva nacional del PSC, Esteve Terradas, entre d’altres.
 

Etiquetes: