Mataró Notícies

La festa al Port i el Dia de la música posen color a la platja

Actuació al passeig del grup ZOOM Musiqueta

La festa al Port i el Dia de la música posen color a la platja

Marc Rodriguez Sedano

El passeig marítim va omplir-se el cap de setmana de gent i activitats diverses. L'inici de temporada alta de platges va coincidir amb dos grans esdeveniments que també van triar el litoral mataroní com a reclam, així que la barreja d'opcions va fer gaudir a molts mataronins amb un munt de propostes esportives i musicals. Tant dissabte com diumenge tenia lloc la sisena festa al Port, on uns 3.000 visitants van poder realitzar sortides en moto aquàtica o triar entre el big pàdel surf, fer una volta en catamarà o llanxa i practicar llaüt o rem. Una festa al Port que comptava per primera vegada amb una mostra nàutica, creada per donar a conèixer el Port mataroní i les activitats que s'hi practiquen habitualment. Empreses i entitats del sector s'han situat a la part superior del port i allà han pogut fer difusió de tots els serveis que ofereixen. Una festa marítima per posar en valor el port, promocionar-lo i aconseguir que sigui un motor túristic, econòmic i d'atracció important per a la ciutat.

Gent no hi va faltar. La calor apreta i aquests dies les platges comencen a omplir-se de gom a gom, així que la Creu Roja també ha incorporat el servei de vigilància els set dies de la setmana a la platja de Ponent, que era la única que encara no comptava amb el servei de socorrisme. Des de les 10 del matí fins a les 7 de la tarda, setze persones treballaran a diari, fins a l'11 de setembre, per tenir cura de tots els banyistes de les platges de Mataró.  

A més de totes les propostes esportives de la Festa al Port i l'obertura oficial de la temporada de platja, aquest dissabte el passeig marítim també va estar amanit amb música. I no poca. 12 hores de melodies sense pausa, gràcies als 23 grups que va programar la Casa de la Música en motiu del dia de la música. Uns concerts que van començar a les 11 del matí amb combos de les diverses escoles de música de la ciutat i que van acabar a quarts de dotze de la nit. Pels dos escenaris es va poder veure un cartell format per grups de casa, tant de Mataró com del Maresme, amb l'objectiu que els artistes donessin a conèixer la seva música i celebressin una diada tan especial com la de Santa Cecília, patrona dels músics. Grups com 'A càmara lenta', 'Lorien', 'Jarps' o 'Andana' van fer les delícies del públic assistent, que va poder gaudir de propostes musicals tan bones com diverses.