Mataró Notícies

Can Fàbregas es reconstruirà per ser la Casa de la Cultura Popular

Can Fàbregas es reconstruirà per ser la Casa de la Cultura Popular

Eli Solsona

La nau catalogada de Can Fàbregas i de Caralt es reconstruirà a la vorera del davant i es convertirà en la Casa de la Cultura Popular. L’equipament es destinarà a exposició, divulgació, promoció i creixement del patrimoni cultural de la ciutat, en especial les comparses i elements del seguici de Les Santes, Festa Major de Mataró. Es preveu un espai per avaluar la conservació de les figures i restaurar-les; un espai de residència, reunions i bucs d’assaig per a les colles; un espai expositiu permanent dels elements patrimonials del seguici popular institucional; un espai destinat a l’arxiu de Les Santes; un espai reservat a sala d’actes; un espai de bar i restaurant obert als visitants i un espai destinat a botiga de productes relacionats amb la Festa Major. 

El cost de reconstrucció del conjunt catalogat està calculat en uns 2,5 milions d’euros, diners que pagarà el Corte Inglés. Segons ha explicat Mora, l’operador comercial havia “exigit” que es reconstruís aquesta nau i ja està acordat que serà qui es farà càrrec de les obres. L’alcalde afegeix que, el motiu que ha permès sortir de l’atzucac és el fet que, “enlloc de posar-hi una hamburgueseria, ara s’hi posarà la Casa de la Cultura Popular”.

Per destinar a equipament públic els elements catalogats, l’Ajuntament té previst modificar properament el Pla General d’Ordenació en l’àmbit “Entorns del carrer Biada”, ja que s’ha de canviar la qualificació urbanística dels terrenys on es reconstruirà la nau, que actualment és sòl privat d’ús terciari-comercial. La futura Casa de la Cultura Popular, que s’haurà d’inaugurar abans de les Santes de 2015 perquè no es torni a espatllar el procés, estarà situada al carrer Biada cantonada amb Tetuan, a la banda de muntanya.