Mataró Notícies

Inaugurada la nova façana de la Casa Coll i Regàs

Inaugurada la nova façana de la Casa Coll i Regàs

MataróNotícies.cat

La Casa Coll i Regàs de Mataró podrà tornar a obrir les seves portes després de la inauguració de la seva façana. La intervenció va començar a principis d’any amb la voluntat de recuperar l’esplendor de l’edificació original i garantir la seguretat per a usuaris i vianants. Aquesta setmana ja s’ha donat per finalitzada i s’ha retirat la bastida. Durant aquests mesos d’obres s’han tractat patologies existents a la façana i a la coberta de l’edificació. La regidora de promoció econòmica, Dolors Guillén, valora positivament la feina feta i creu que recuperar la casa Coll i Regàs és bo per a la ciutat.

L'acte d’inauguració ha anat a càrrec de Pere Carles, president de la Fundació Iluro, acompanyat per l’equip d’arquitectes Coll i Fulcarà, responsables de l’execució de les obres de rehabilitació. Un d’ells és Jaume Coll, que explica que la primera fase ha estat laboriosa, però es mostren satisfets amb el resultat final.

L’acte d’inauguració d’aquesta primera fase de rehabilitació el va concloure  Mercè Coll Montserrat, néta de Joaquim Coll i Regàs. Una  casa que va ser declarada bé d’interès Cultural l’any 2000 en la categoria de monument històric per la Generalitat de Catalunya i va ser obra de l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, l’any 1898.