Mataró Notícies

Mataró tornarà a tenir hereu i pubilla

Foto: Associació de Veïns de l'Havana i Rodalies

Mataró tornarà a tenir hereu i pubilla

Betty Doñate

La ciutat de Mataró tornarà a tenir hereu i pubilla. L’associació de veïns de l’Havana i Rodalies ha escoltat la petició d’un grup de joves de Mataró que volia retornar aquesta tradició a la ciutat i ha acceptat ajudar-los. L’entitat veïnal s’ha posat en contacte amb Foment de les Tradicions Catalanes i dissabte passat vuit candidats a hereu i pubilla van examinar-se al seu local davant d’un jurat, amb una prova oral i un altra escrita.

Els aspirants – sis nois i dues noies de 17 anys – van haver de contestar diverses preguntes sobre Mataró i el Maresme. Per ser hereu o pubilla, cal tenir entre 17 i 20 anys i conèixer bé el territori, ja que durant tot un any s’ha de representar Mataró en diferents actes socials i culturals. El president de l’Associació de Veïns de l’Havana, David Morgades, ha explicat a Mataró Ràdio que l'elecció de l'hereu i la pubilla "no té res a veure amb els concursos de bellesa" i ha recordat que és "obert a tothom".  

Els veïns de l’Havana se senten "orgullosos" d’haver estat una plataforma per recuperar la tradició del pubillatge a Mataró. Però lamenten no haver tingut prou temps per preparar una campanya de difusió més potent - ho han fet saber a través de les xarxes socials i els instituts. De cara a l’any vinent, això canviarà, i miraran d'arribar a més gent, segons Morgades.  

La proclamació de l’hereu i la pubilla de Mataró se sabrà el proper 9 de juliol a partir de les sis de la tarda a la Plaça Josep Moragues, en un acte que inclourà un cercavila amb representants del pubillatge d’arreu de Catalunya.