Mataró Notícies

Mor l'actriu Montserrat Julió

Mor l'actriu Montserrat Julió

Cristina Salad

Mor l’actriu mataronina Montserrat Julió als 87 anys. El decés es va produir ahir diumenge a l’hospital Virgen de la Poveda de Madrid on feia dues setmanes que estava ingressada. Julió residia a la capital espanyola des que va tornar de l’exili al que s’havia vist obligat la seva família al finalitzar la Guerra Civil espanyola. La família Julió va ser una de les que va embarcar al Winnipeg, el vaixell que Pablo Neruda va contractar per ajudar a salvar la vida a més de dos mil exiliats.

Montserrat Julió va estudiar Art Dramàtic a la Universitat Catòlica de Xile i es va convertir en una de les actrius més reconegudes del teatre al país. L’actriu mataronina també va participar en diverses pel•lícules com a actriu, però també com a guionista. A més de televisió, Julió va ser una reconeguda escriptora.

A finals d’abril de 2015, Montserrat Julió va rebre un homenatge a Mataró. Un acte en el que es va acompanyar d’amics. L’actriu Montserrat Carulla, gran amiga de Julió va ser a aquest acte que es va fer a Can Palauet, així com el director de cinema Lluís Josep Comeron que l’havia dirigit en alguna de les seves pel·lícules. També el periodista Manuel Cuyàs i l’escriptor Ignasi Riera van participar de l’acte que va servir per recordar la seva trajectòria professional. Avui és Ignasi Riera qui la recorda.

El mes de maig de 2015, Manel Roca li va fer una entrevista al seu programa d'M1tv. Es pot recuperar aquesta conversa en el següent enllaç: