Mataró Notícies

Multitudinària i emotiva inauguració del passatge Mariona Galindo i Lora

Multitudinària i emotiva inauguració del passatge Mariona Galindo i Lora

Eli Solsona

Emotiva i multitudinària inauguració del passatge Mariona Galindo i Lora. Dos pilars i una volada de coloms han acompanyat el descobriment de la placa del vial que connecta el carrer Herrera amb els jardins de l’Escorxador, al costat del local dels Capgrossos. D’aquesta manera, la ciutat vol retre homenatge a la jove castellera dels Capgrossos que va morir el 2006 arran de les ferides que es va fer en caure d’un castell durant la Diada de Les Santes.

El president de la Colla Castellera, Jordi Fornells, explica que pràcticament set anys després de la mort de la Mariona, no han superat la seva pèrdua, sino que l’han assumida. Ha agraït el suport que la família de la jove castellera ha donat a la colla en tot moment i ha dit que “ha estat clau per poder tirar endavant”, i també ha explicat que tenen present la Mariona en totes les seves actuacions.

Al seu torn, Quima Lora, mare de Mariona Galindo, ha agraït en nom de la família que s’hagi homenatjat la seva filla. En un emotiu discurs, Lora ha agraït a la colla i a la ciutat el suport que han rebut al llarg d’aquests anys i ha celebrat que el record de la seva filla segueixi viu.

A més a més de la família, també han pres la paraula amigues de Mariona Galindo. És el cas de Clara Spakowsky, també membre de la colla, que ha assegurat que ha sabut transformar la ràbia per la seva pèrdua en força per seguir aixecant castells. Les amigues de l’escola Pia Santa Anna també han pres la paraula per agrair als Capgrossos que segueixin mantenint viu el record de la Mariona.

L’alcalde, Joan Mora, ha estat l’encarregat de tancar els parlaments. Ha recordat que la mort de la Mariona va marcar un abans i un després en el món casteller. Mora ha assegurat que la ciutat està “molt orgullosa” de la colla i ha encoratjat els Capgrossos a seguir endavant i a “seguir portant el nom de Mataró arreu del país”.

La inauguració del passatge Mariona Galindo s’ha emmarcat dins la festa del local dels Capgrossos. Hi han assistit els gegants de l’Havana i la geganta Anna de l’Escola Pia Santa Anna. El punt i final a la cita s’ha posat, com mo podia ser d’una altra manera, amb una actuació que ha comptat amb els castellers de Caldes com a colla convidada.