Mataró Notícies

La plantilla de Mataró Bus prepara una nova assemblea per revocar el comitè

Font: Sunsundegui

La plantilla de Mataró Bus prepara una nova assemblea per revocar el comitè

Betty Doñate

Els treballadors de Mataró Bus tornaran a celebrar una assemblea a partir del setembre per revocar el seu comitè d’empresa i convocar noves eleccions. La majoria de la plantilla de l’empresa gestora dels busos mataronins no es dóna per vençuda i continua amb la idea d’escollir nous líders sindicals perquè considera que els que van triar en el seu dia no els representen. La notícia arriba després que la Generalitat hagi invalidat l’assemblea del passat 26 de juny, perquè no es van fer dues votacions separades, com marca la llei, i la petició dels treballadors de convocar eleccions. L’Oficina Pública del Registre Electoral, l’OPRA, acaba de rebutjar aquesta petició, plantejada per la CGT, sindicat que forma part del comitè d’empresa de Mataró Bus, juntament amb Comissions Obreres i la UGT, però que fa costat als treballadors i a la direcció de l’empresa.

El líder comarcal de la CGT, Joan Carles Benito, ha explicat a Mataró Ràdio que la idea és convocar una nova assemblea a partir del dilluns 4 de setembre i fer-la com demana el Departament de Treball, és a dir, fent dues votacions separades: en una urna votarien el personal tècnic i administratiu de Mataró Bus, i a l’altra, els especialistes i treballadors no qualificats, entre ells,  els mecànics i els conductors. Un cop revocat el comitè actual esperen poden convocar eleccions i escollir d’aquesta manera uns nous líders sindicals.   

La notícia de la convocatòria d’aquesta assemblea programada pel setembre ha arribat la mateixa setmana que hem sabut que l’OPRA havia denegat a la CGT la petició de convocar eleccions per triar nous líders sindicals, una decisió oficial que donava i de fet dóna validesa a l’actual comitè d’empresa de Mataró Bus fins al desembre del 2019, que és quan s’acaba el seu mandat.

El comitè vol canviar "renegociar" el diàleg amb l'empresa i "millorar la comunicació amb els treballadors"

El comitè d’empresa de Mataró Bus està format per representats de tres sindicats, Comissions Obreres, la UGT i la CGT. Però els dos primers són contraris a la política que està aplicant els últims temps la direcció de l’empresa gestora dels busos urbans, el Grup Avanza. Segons aquests sindicats, la direcció pressiona els treballadors perquè neguin que les seves condicions laborals no són bones. Però, un cop analitzada la situació, i després d’haver vist que hi ha hagut un desacord greu entre el comitè i els treballadors de l’empresa – la majoria de la plantilla nega rebre pressions i patir estrès laboral-  aquests dos sindicats s’han proposat dues fites. D’una banda, volen "renegociar el tipus de diàleg" amb el Grup Avanza perquè hi hagi, sobretot, "pau social" dins de l’empresa, i de l’altra, "millorar la comunicació" amb la majoria de la plantilla, és a dir, "passar per assemblea tot allò que decideixi el comitè" i que afecti els treballadors.

No obstant això, ni la majoria dels treballadors de Mataró Bus ni la CGT, el sindicat que els dóna suport, no veuen clar que el comitè d’empresa actual pugui fer cap canvi a partir d’ara. La majoria dels treballadors de Mataró Bus s’incorporaran a la feina a partir del dilluns 4 de setembre, quan passin les vacances d’estiu. La previsió és convocar la nova assemblea quan ja hi siguin tots per fer les votacions de manera correcta.