Mataró Notícies

Mataró analitzarà a partir del setembre la possible ampliació del Mataró Parc

Mataró analitzarà a partir del setembre la possible ampliació del Mataró Parc

Betty Doñate

L’ampliació de Mataró Parc podria ser una realitat a partir del setembre si l’Ajuntament i el propietari del centre comercial arriben finalment a un acord. L’alcalde, David Bote, ha explicat que el consistori torna a tenir la proposta "sobre la taula" i que la seva intenció és analitzar-la i donar-hi una resposta a partir del setembre. El projecte de l’empresari murcià Tomás Olivo a Mataró preveu la suma de 30.000 metres quadrats en aquest centre comercial per obrir noves botigues que donarien feina a 2.000 persones. Però la majoria d’aquests terrenys del nord de Mataró estan qualificats com a zona verda i al consistori li preocupa també que l’ampliació afecti el model comercial de Mataró, que es basa en el comerç de qualitat i proximitat.

El propietari de Mataró Parc fa temps que vol ampliar les seves instal·lacions a la ciutat i així ho ha fet saber als tres governs municipals que han precedit l’equip del socialista David Bote. Però sempre ha rebut una resposta negativa. La seva última proposta preveu la suma de 30.000 metres quadrats de nova superfície comercial, destinades a una vintena de botigues – la majoria, petites - per donar una resposta especialitzada a sector com el bricolatge, la decoració, la jardineria, les joguines o els serveis per a l’automòbil.

El problema, però, és que la majoria d’aquests terrenys necessaris es troben un espai qualificat com a zona verda. Per això, el consistori no acaba de donar el seu vist-i-plau a l’ampliació, perquè el projecte pot deixar la ciutat amb menys espais verds i perjudicar els petits comerços de Mataró, sobretot els del centre. Segons Bote, "en primer lloc caldrà veure què vol fer" exactament el propietari i "nosaltres haurem de definir quina és la proposta que quadra millor amb el nostre model de comerç de ciutat, que es basa en la proximitat".

L’alcalde i l’empresari Tomás Olivo van establir un primer contacte el març passat per parlar de la possible ampliació del centre comercial. L’aparició de noves botigues suposaria la creació de 2.000 nous llocs de treball, una dada positiva per a Mataró. Però, segons Bote, cal veure si malgrat tot el projecte encaixa o no amb el model de ciutat. A partir del setembre es veurà.