Mataró Notícies

Noves millores en l’accés de la C-32 a Mataró Oest per reduir el trànsit

Foto: Generalitat de Catalunya

Noves millores en l’accés de la C-32 a Mataró Oest per reduir el trànsit

Betty Doñate

La Generalitat i l’Ajuntament han acordat acabar de millorar aquesta sortida de l’autopista per reduir el trànsit en els accessos a Mataró Parc i l’Hospital. Les obres, que començaran a principis del 2018, inclouen la construcció d’un nou ramal que connectarà el carrer d’Estrasburg i la Plaça de Gran Bretanya, i de dues noves rotondes a l’entorn del centre comercial Mataró Parc. A més a més, s’instal·laran unes grans pantalles acústiques a la C-32 per reduir l’impacte del trànsit a l’alçada de Figuera Major i Vista Alegre.

La construcció d’aquest nou ramal a la C-32, que s'ha presentat aquest divendres a Mataró, té com a objectiu reduir el trànsit a la Plaça de la Gran Bretanya. I és que tot i la millora feta en aquesta zona l’any passat, encara hi ha problemes de trànsit puntuals per accedir a Mataró Parc i a l’Hospital, segons ha explicat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font.

El projecte, que té un cost d’1,4 milions d’euros, també inclou la construcció de dues rotondes: una al carrer d’Estrasburg, on hi haurà el nou accés a Mataró Parc, i una altra a la cruïlla del mateix carrer amb el Torrent de les Piques. Per la seva banda, l’alcalde, David Bote, confia que les millores ajudin a descongestionar la zona.

Noves pantalles acústiques

D’altra banda, la Generalitat també té previst instal·lar a la C-32 a unes grans pantalles acústiques. Les pantalles, de formigó i de 3 o 4 metres d’alçada, s’ubicaran a l’entorn de Figuera Major i a Vista Alegre, dues zones on es pateix l’impacte del trànsit des de fa temps, com ha recordat l’alcalde.

La instal·lació de les pantalles acústiques a la C-32 .- amb un cost de 500.000 euros- es farà a partir del setembre, mentre que la millora de l’accés de l’autopista a Mataró Oest començarà el primer trimestre del 2018. Totes aquestes obres complementen les millores fetes en aquest punt de l’autopista l’any passat.