Mataró Notícies

Prop de 1.400 persones es manifesten en defensa dels serveis públics del Maresme

Prop de 1.400 persones es manifesten en defensa dels serveis públics del Maresme

Eli Solsona

Prop de 1.400 persones s’han manifestat aquest dissabte a la tarda pels carrers de Mataró en defensa dels serveis públics del Maresme i per clamar contra les retallades. La protesta ha partit de tres punts de la ciutat –la columna d’educació des dels Serveis Territorials d’Ensenyament, la de sanitat des de l’Antic Hospital i una tercera ha sortit des dels Jutjats- i s’han trobat a la plaça de les Tereses. Des d’allà, i amb el lema “Els serveis públics no es venen, es defensen”, la manifestació ja unitària ha anat fins a la plaça de l’Ajuntament, on s’ha llegit el manifest. El portaveu de la Plataforma en defensa dels serveis públics del Maresme, Jordi Canal, considera que la protesta ha estat “tot un èxit” que “ha superat les previsions de l’organització” perquè han estat capaços “d’omplir la plaça de l’ajuntament” de persones de “qualsevol provinença i condició social i laboral”.

Aquesta ha estat la primera manifestació que ha organitzat la Plataforma en defensa dels Serveis Públics del Maresme. Després de l’afluència massiva de gent, la Plataforma es proposa aprofitar l’embranzida d’aquesta primera protesta per anar repetint actes reivindicatius contra les retallades i per preservar els serveis públics. Per Jordi Canal, l’èxit d’aquesta convocatòria evidencia que “la gent no es queda quieta davant d’aquesta injustícia que estem vivint”.

La Plataforma en defensa dels Serveis Públics del Maresme la formen la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró - Maresme, PAH Mataró, CGT Mataró - Maresme, CCOO Mataró Vallès Oriental-Maresme, UGT, Assemblea Groga del Maresme, AV de Cirera, CATAC-IAC Ajuntament de Mataró, Coordinadora Obrera Sindical del Maresme (COS), USTEC - Stes (IAC) Maresme, Federació d’Associacions Veïnals de Mataró (FAVM), AV Peramàs - Esmandies, Asamblea de los Marroquies, Ctè. De Treballadors del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) , CATAC –CTS (IAC) Hospital de Mataró i Moviment Educatiu del Maresme (MEM).