Mataró Notícies

Un tatuatge electrònic, l'última revolució tecnològica d'Eurecat-Mataró

Foto: Eurecat-Mataró

Un tatuatge electrònic, l'última revolució tecnològica d'Eurecat-Mataró

MataróNotícies.cat

Eurecat, la xarxa creada amb els centres tecnològics catalans més representatius, entre ells CETEMMSA, està treballant per desenvolupar un tatuatge electrònic. La seu mataronina d’Eurecat està immersa en el desenvolupament d'aquest dispositiu basat en l’electrònica impresa, és a dir, crear circuits i xips amb tinta. Això permetria obtenir uns dispositius similars a les calcomanies amb circuits flexibles, prims i gairebé invisibles per als usuaris. En aquest cas s’utilitzaria una tinta intel·ligent feta amb materials biocompatibles com ara partícules de plata i or.

Cristina Casellas, promotora tecnològica d’Eurecat-Mataró, ha explicat a Mataró Ràdio que un dels principals usos d’aquest tatuatge electrònic pot ser controlar els senyals biomètrics com la respiració, la temperatura corporal, la humitat o la fatiga muscular.

El tatuatge electrònic ja està en marxa, però des d’Eurecat es treballa per crear noves iniciatives. Ara per ara s’està desenvolupant l’electrònica elàstica. D’aquesta manera es pot, fins i tot, afegir llum impresa a teixits. Una tecnologia amb la que han replicat el joc de “Simón diu” i que podria millorar la seguretat de les persones en condicions lumíniques adverses.

Eurecat està instal·lada a Mataró i té un total de 24 treballadors que provenen de disciplines diverses, un fet que permet desenvolupar els seus projectes de manera integral des de la mateixa seu.