Mataró Notícies

45 visites guiades i un nou punt informatiu per potenciar el turisme

45 visites guiades i un nou punt informatiu per potenciar el turisme

Marc Rodriguez Sedano

Mataró ha estrenat aquest estiu un nou punt d’informació turística. Està ubicat al Centre Cívic Cabot i Barba, just davant de l’estació de tren de RENFE, i neix amb la voluntat d’aproximar-se al visitant i de reforçar l’atenció que se li ofereix. Es tracta d'un punt informatiu que estarà obert fins al 3 de setembre i que vol servir per connectar tota l’oferta patrimonial i cultural de la ciutat amb el turisme. De fet, serveix per informar de la nova oferta d’aquesta temporada d’estiu, perquè Mataró incorpora 45 visites guiades en anglès i francès dirigides al públic estranger. La regidora de promoció econòmica, Dolors Guillen, ha explicat que totes les novetats responen a les demandes d'un turisme que cada vegada té més interès en la ciutat.

Les visites guiades estan programades per als mesos de juliol i agost i se centren a la Nau Gaudí, el Clos Arqueològic de Torre Llauder i el conjunt barroc dels Dolors de la basílica de Santa Maria. A més, la ciutat segueix comptant amb rutes guiades durant els mesos d’estiu amb temàtiques diverses, des de la ruta modernista fins a la ciutat romana, passant pel primer ferrocarril de Miquel Biada o la ruta del Mar. Opcions a les que aquest any també s’afegeixen dues rutes teatralitzades per commemorar el 150è aniversari del naixement de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch.

L'oferta turística d'aquest estiu també inclou noves activitats nàutiques al Port de Mataró. A partir d’ara, més enllà de les opcions habituals com la vela, el submarinisme o rem, també es poden llogar motos d’aigua o fer Big Pàdel Surf.

En definitiva, tot un ventall de noves propostes, que tenen l’objectiu de fer passar un estiu amè, al que tampoc li falta connexió a Internet. I és que l’Ajuntament i el  Tecnocampus ofereixen novament un servei de Wifi gratuït a totes les platges mataronines, també la de Sant Simó. Aquesta connexió a internet lliure no es limitarà a la temporada d’estiu, sinó que estarà disponible durant tot l’any.