Mataró Notícies

Activada la prohibició de fer foc als terrenys forestals

Activada la prohibició de fer foc als terrenys forestals

Anna Gual

La normativa es posa en marxa aquest 15 de març i s’allargarà fins el 15 d’octubre. Un termini durant el qual no es podrà fer foc en terrenys forestal ni a la franja de 500 metres que els envolten i que en el cas de la comarca del maresme abasta pràcticament tot el territori comarcal. La norma especifica que no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura. Amb aquesta mesura, impulsada des de la Generalitat, es vol es reduir el risc d’incendis forestals.

El maresme compta amb un total de 24.000 hectàrees de massa forestal, el que representa el 65% del seu territori. Una part important de la seva massa forestal, unes 8000 hectàrees, es troben afectades per l’escarabat tomicus, fet que converteix els boscos de maresme en més vulnerables. En aquest sentit, explica Oriol Bassa que caldrà parar especial atenció al risc d’incendis d’aquest estiu i ser molt curosos.

En aquest sentit és especialment important tota la feina que s’està fent ara de neteja de boscos, per treure arbres morts o malalts i evitar per tant la fàcil propagació de les flames en cas d’incendi.