Mataró Notícies

Aigües de Mataró gestiona el cicle de l'aigua de Figaró-Montmany

Aigües de Mataró gestiona el cicle de l'aigua de Figaró-Montmany

Clara Sanchez

Aigües de Mataró gestiona a través del Consorci per a la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC) el cicle de l’aigua del municipi Figaró-Montmany. Es tracta d’un municipi de poc més d’un miler d’habitants i que segons l’última facturació d’aquest mes de gener comptava amb 621 abonats. El CONGIAC és una entitat pública que agrupa diversos ajuntaments implicats directament en el cicle integral de l’aigua i el medi ambient. Tal com explica la responsable d’abastaments externs d’AMSA, Macarena Maffet, des de Figaró-Montmany estan molt satisfets amb la gestió de l’aigua que s’està fent des d’aigües de Mataró des de l’any 2010.

El municipi de Figaró-Montmany es trobava, com molts municipis petits de Catalunya, amb poca inversió i poca informació. Des d’AMSA es va contactar amb un lampista del municipi, que fa d’enllaç amb els ciutadans, perquè tinguin una persona de referència al territori. Des d’Aigües de Mataró també es manté un diàleg constant amb l’ajuntament per mantenir-lo al corrent del dia a dia de l’estat de la xarxa.

Durant l’any 2014, s’han injectat a la xarxa d’abastament 103.579 m3 i s’han facturat als abonats 56.499 m3 d’aigua, el que suposa un rendiment del 54,5 %. A banda d’aquesta feina amb el municipi de Figaró-Montmany, AMSA també col·labora amb CONGIAC amb assessoraments tècnics puntuals a municipis o elaborant plans directors.