Mataró Notícies

Arxivada la causa penal del cas Funnydent

Arxivada la causa penal del cas Funnydent

Oriol Debat

La jutgessa arxiva la causa penal del cas Funnydent perquè no hi veu estafa i només una mala gestió. El propietari es va quedar 8,8 milions d'euros de 2481 pacients de les clíniques dentals Funnydent, una d’elles ubicada a Mataró. La jutgessa titular Teresa Álvarez assegura que, després de l'anàlisi de les diligències policials i de la documentació disponible es desprèn que el negoci era competitiu i progressava favorablement, donant completa satisfacció als clients fins que es va donar pas al tancament. L'Ajuntament de Mataró assegura, però, que la batalla penal és pot recórrer ja que hi ha clars indicis d'estafa més enllà de la mala gestió econòmica. A més assegura el titular de Salut Joan Vinzo, que quedaran pendents els processos administratius i civils.

Vinzo també ha aprofitat per advertir que aquest no és un cas aïllat. Alerta que no s’ha de pagar cap tractament per avançat, una manera de fer de diverses noves empreses dentals que han aparegut aquests anys.

Almenys mil persones es van veure afectades a Mataró pel tancament sobtat de les clíniques dentals Funnydent. A finals de gener de 2016, les clíniques van aparèixer tancades deixant treballadors al carrer i pacients amb tractaments dentals pagats i a mig fer. Funnydent tenia un total de nou clíniques arreu de l’Estat: una a Mataró, una a Sabadell i, la resta, a la comunitat de Madrid.

Etiquetes: