Mataró Notícies

Bankia haurà de tornar 33.000€ a una jubilada que va bescanviar preferents per accions

Bankia haurà de tornar 33.000€ a una jubilada que va bescanviar preferents per accions

Eli Solsona

Bankia, condemnada a tornar 33.000 euros a una jubilada de Mataró que va comprar preferents de Caixa Laietana i després va acceptar bescanviar-les per accions de Bankia. Així ho dictamina una sentència del jutjat de primera instància de Mataró, la primera que condemna l’entitat nacionalitzada per un “doble engany” perquè entén que no es va donar informació veraç i clara sobre el producte que estava contractant la clienta i tampoc quan el va bescanviar per accions de Bankia. Laia Manté, advocada del Col•lectiu Ronda, explica que és una de les primeres sentències que s’emeten en relació a afectats que havien bescanviat les preferents per accions.

Manté explica que aquesta sentència no és ferma i, per tant, Bankia pot presentar recurs. Tot i que la resolució no crea jurisprudència perquè no és ferma, segons l’advocada del Col•lectiu Ronda, el fet que desestimi la pretensió de Bankia de subsanar la comercialització irregular de les preferents a través del bescanvi per accions, dóna esperança als afectats.

Aquesta sentència arriba una setmana després que el ministre d’Economia, Luis de Guindos, anunciés una “especial consideració” per als afectats per les preferents de Caixa Laietana que es troben en la mateixa situació que aquesta jubilada a qui ara el jutge ha donat la raó. Segons Manté, tot i aquesta sentència, l’arbitratge seria la millor opció per a molts afectats perquè també és la solució més econòmica.

Fa un mes, un jutge ja va condemnar Bankia per vendre preferents a una persona amb alzhèimer, també veí de Mataró.