Mataró Notícies

Baron i Mora regnen al Twitter

Baron i Mora regnen al Twitter

Eli Solsona

Tots els líders polítics dels sis partits amb representació a l'ajuntament tenen un perfil al Twitter però... tots l'utilitzen? Quanta gent els segueix? Segueixen a molta gent? L'afirmació més clara és que el cap de l'oposició, Joan Antoni Baron, i l'alcalde, Joan Mora, són, per aquest ordre, els polítics més seguits i, per tant, els més populars al Twitter. L’anàlisi dels perfils dels líders dels 6 partits polítics amb representació a l’ajuntament, però, es pot fer des de diversos punts de vista i, en funció del criteri, la “classificació” varia. 

 

Els més seguits

Si ens fixem en el número de seguidors que tenen cadascun dels líders, la primera posició l’ocupa l’exalcalde i actual cap del grup municipal del PSC, Joan Antoni Baron: té a l’entorn de 1.950 seguidors al twitter. El segon lloc l’ocupa l’alcalde, Joan Mora, amb més de 1.800 seguidors. A molta distància trobem el portaveu de la CUP, Xavier Safont-Tria, que supera el llindar dels 400 seguidors; i a la portaveu de Plataforma per Catalunya, Mònica Lora, que s’acosta als 400 seguidors. La cinquena posició és per al cap del grup municipal del PP, José Manuel López, amb menys de 300 seguidors; i la sisena i última posició és per al portaveu d’ICV-EuiA, Esteve Martínez, que només té una quarantena de seguidors.

 

Els més actius

Pel que fa a activitat, el polític més actiu en aquesta xarxa social és Joan Antoni Baron, amb 10.700 tuits. El segueixen, molt de lluny, el popular José Manuel López, amb més de 3.400 tuits i l’alcalde Joan Mora, amb 3.000. Per darrere trobem la portaveu de PxC, Mònica Lora, amb 1.900 tuits. Tanquen el “rànquing” l’independentista Xavier Safont-Tria amb menys de 200 tuits i l’ecosocialista Esteve Martínez, que no arriba al centenar de piulades.

 

Els més seguidors

Pràcticament tots els polítics mataronins tenen molts més seguidors que no pas persones a qui segueixen. Dels sis caps de grup, l’alcalde Joan Mora és qui segueix a més gent: a més de 1.500 persones. Els casos en què proporcionalment la diferència és més gran és en el perfil de Joan Antoni Baron (té pràcticament 2000 seguidors i “només” segueix a 800 persones) i en el cas de Xavier Safont-Tria (només segueix a una quinzena de persones i té més de 400 seguidors). A l’altra cara de la moneda hi trobem al popular José Manuel López (segueix més de 400 persones i en canvi els seus seguidors no arriben als 300) i a l’ecosocialista Esteve Martínez (té menys de quaranta seguidors i ell segueix a més d’una seixantena de persones). 

 

L'anàlisi

Analitzem aquestes dades amb Josep Lluís de Gabriel, el fundador i president de l’empresa Bitlònia, especialitzada en màrketing a internet.