Mataró Notícies

Baron proposa que els 2,5M d'€ per a patrimoni del Corte Inglés paguin el desmuntatge de Can Fàbregas

Baron proposa que els 2,5M d'€ per a patrimoni del Corte Inglés paguin el desmuntatge de Can Fàbregas

Eli Solsona

El PSC acata però no comparteix la sentència del TSJC que obliga l’ajuntament a assumir el cost del desmuntatge de Can Fàbregas i de Caralt. L’exalcalde i actual cap de l’oposició, Joan Antoni Baron, admet que “alguna cosa van fer malament” i per tant el PSC assumeix la seva part de responsabilitat política.

Lamenta que amb aquesta sentència hi perd l’ajuntament i “guanyen els privats” però proposa una solució: que el desmuntatge es pagui amb els 2,5M d’euros que el Corte Inglés havia de destinar a preservació del patrimoni i que, enlloc que el consistori pagui la reconstrucció de la nau perquè aculli la casa de la cultura popular, tornar a la idea que va proposar el tripartit que fos un operador comercial qui reconstruís Can Fàbregas.

Baron també ha carregat durament contra la CUP, a qui ha retret que no hagin assumit cap responsabilitat pel fet d’haver judicialitzat tot l’afer de Can Fàbregas i, per tant, endarrerit l’arribada del Corte Inglés. En aquest sentit, ha recordat que ell i l’exregidor d’urbanisme, Ramon Bassas, van estar imputats per aquest afer i que el jutge va acabar arxivant la causa, però que la CUP en cap moment no ha demanat disculpes sino que, lluny de “donar la cara”, tenen una actitud “de revenja constant” contra l’anterior equip de govern.

Els socialistes també consideren que l’actual context econòmic ha estat determinant en aquesta sentència perquè respon a tot un procés urbanístic que es va gestar abans de la crisi i, per tant, en una època en què era “habitual” que s’imputessin aquest tipus de càrregues urbanístiques als promotors.

El PSC ha assegurat que donarà suport a la decisió que adopti el govern municipal per resoldre la qüestió i evitar que el trasllat acabi costant diners a la ciutat i alentint l'arribada del Corte Inglés.