Mataró Notícies

Bulevards Mataró, distribuïdora oficial de la nova rifa de Cap d'Any, 'la Grossa'

Bulevards Mataró, distribuïdora oficial de la nova rifa de Cap d'Any, 'la Grossa'

Eli Solsona

L’Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró (Bulevards de Mataró) serà la distribuïdora oficial de la nova rifa de Cap d’Any, batejada com a “la Grossa” i impulsada per la Confederació del Comerç de Catalunya amb la Generalitat. Es posaran a la venda quinze milions d'euros en números, les butlletes costaran 5 euros i es podran adquirir als comerços. A cada botiga que ho vulgui se li donarà un talonari de 30 dècims del mateix número, segons explica Joan Francesc González, el secretari de Bulevards Mataró.

El sorteig es farà el 31 de desembre i, per tant, la Grossa catalana competirà directament amb la rifa de Nadal. Pel que fa al disseny, tindrà uns punts de color amb una petita senyera en un lateral i hi dirà “Grossa de Cap d’Any”. El 70% dels ingressos es destinaran a pagar premis i, el 30% restant, a projectes socials. Boulevards Mataró, segons apunta González, repartirà “il•lusió” i com a benefici econòmic tindrà el 0,4% del que vengui.

L'organisme responsable de la rifa serà Loteries de Catalunya, que depèn de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat (EAJA), creada el 1986, i que pagarà 20.000 euros per cada euro jugat, exactament la mateixa quantitat que dóna la grossa de Nadal. El primer premi serà de 3 milions d’euros (100.000 euros per dècim).