Mataró Notícies

Busquen joves per anar a estudiar i a treballar a Alemanya aquest 2017

Busquen joves per anar a estudiar i a treballar a Alemanya aquest 2017

Elisabet Solsona

L’empresa mataronina Bridge4mobility és l’encarregada de captar prop de 200 candidats d’arreu de Catalunya per formar part de la promoció CATAZUBI2017 i començar l’FP Dual remunerada, que combina la formació a les aules amb l’experiència laboral. David Anton, fundador de Bridge4mobility explica que la iniciativa té un alt percentatge d’èxit, i és que un 81% dels joves que van marxar el 2015 i 2016 segueixen a Alemanya amb aquest programa que proposa, en definitiva, aprendre treballant amb un projecte que compta amb el suport del Servei Català d’Ocupació, la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea.

Per cobrir la demanda de llocs de treball, el Govern federal i les empreses alemanyes subvencionen les classes i paguen un salari per les pràctiques. B4M ofereix per als joves interessats en l’FP Dual un programa que garanteix uns ingressos mínims de 450 euros nets al mes (un cop descomptat el cost de lloguer i dels subministraments) per a tots els estudiants. L’empresa de pràctiques en paga una part i el govern n’assumeix la diferència. El aspirants acollits al “Projecte Singular” també disposen d’un curs intensiu d’alemany de 450 hores subvencionat, a més d’ajudes per al trasllat a Alemanya. Quan s’acaba la formació,  els alumnes d’FP Dual remunerada ja estan en contacte amb el món laboral i tenen un títol oficial a sota el braç. Després de la graduació, el 97% dels estudiants continuen treballant a les empreses on han fet les pràctiques, però amb una nova categoria professional i amb una retribució d’acord amb el seu sector. El mercat laboral alemany els ofereix salaris que oscil•len entre 22.000 i 30.000 euros bruts l’any.

Ara comença la selecció dels nous candidats per al curs que s’inicia a partir de l’agost de 2017 i durant 3 anys, amb un contingent que es multiplica degut a l’èxit dels prop de 350 seleccionats en els tres cursos anteriors, que ja viuen i treballen a Alemanya, repartits en negocis i centres educatius dels “länder” de Berlín, Brandenburg, Sachsen, Thüringen, Baden-Württemberg, Nordrhein-Westfalen, Mecklenburg-Vorpommern i Hessen.   

Les sessions informatives de Mataró tindran lloc el proper divendres 3 de febrer a la Sala Burriac del Parc TecnoCampus a les 11h i a les 17h.