Mataró Notícies

Cal Pilé reobre les portes amb més gàbies per a gossos i una nova gatera

Cal Pilé reobre les portes amb més gàbies per a gossos i una nova gatera

Betty Doñate

Dissabte passat van inaugurar-se les noves instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de Cal Pilé, que han estat reformades per poder acollir 70 gossos i, per primera vegada, 80 gats. Les instal·lacions, situades a prop de l’ermita de Sant Simó, estaran gestionades fins al març del 2018 per la Societat Protectora d’Animals de Mataró, la SPAM. La directora de l’entitat, Sílvia Serra, afirma que les instal·lacions són “correctíssimes” però només per a gossos i gats adults, ja que la SPAM ha d’acollir els cadells en un altre espai. Per això mateix, perquè s’impliquen en l’atenció als animals, Serra creu que seria “convenient” demanar que es busqui “una fórmula alternativa” als concursos públics, ja que si a partir del 2018 la gestió de Cal Pilé, la guanyés una empresa privada, Mataró sortiria perdent. Serra ha insistit que la solució per als animals "no és el sacrifici ni l’eutanàsia".

La SPAM s’encarregarà, doncs, del servei d’acollida d'animals que abans es feia a la gossera del carrer Galícia i que el govern de David Bote va decidir tancar a l’inici del mandat, perquè no reunia les condicions òptimes ni per als treballadors ni per als animals. Ara s’ha millorat el clavegueram, s’hi han afegit gàbies per a gossos i s’ha fet una redistribució dels espais, amb una nova gatera amb casetes de fusta, com va explicar el dia de la inauguració, el 15 de juliol, el regidor de Sanitat, Joan Vinzo. 

Les obres, que han costat més de 76.000 euros, permetran que Cal Pilé assumeixi el servei d’acollida d’animals de manera provisional. L’Ajuntament de Mataró ha ha iniciat els tràmits urbanístics per disposar de sòl on construir un nou centre d’acollida d’animals en un solar situat a sota la deixalleria del carrer de Galícia. L'espai es trobava l'antic Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC) de Mataró estava afectat per un pla urbanístic que preveu la construcció d’equipaments esportius, una reserva de terrenys per a una eventual ampliació de l’Hospital de Mataró i noves instal·lacions ubicar-hi la gossera municipal.