Mataró Notícies

CCOO i la UGT porten als jutjats la revocació del comitè de Mataró Bus

CCOO i la UGT porten als jutjats la revocació del comitè de Mataró Bus

Betty Doñate

Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) denunciaran aquesta setmana davant del Jutjat Social l’empresa gestora de Mataró Bus, el Grup Avanza, pel seu paper en l’assemblea de treballadors on s’ha revocat el comitè d’empresa. Els sindicats han detectat en el procés fins a vuit irregularitats que farien que la votació del passat 26 de juny sigui il·legal. Entre d’altres coses, denuncien que l’assemblea es va convocar coincidint amb les vacances de qui l’hauria d’haver presidit; que van votar treballadors sense dret a decidir i que es va prohibir el debat dels membres del comitè i la participació – en aquest cas amb presència policial- d’afiliats sindicals.  A més, la direcció de Mataró Bus no hauria d’haver estat present a l’assemblea, com ha dit el secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de Comissions Obreres al Maresme, Jordi Tomàs.

Més de la meitat dels treballadors de Mataró Bus vol triar un nou comitè d’empresa perquè, al seu parer, no els representa. Segons diuen, és mentida que pateixin l’estrès laboral que denuncien els sindicats. En qualsevol cas, aquesta voluntat de canvi és anterior a l’acomiadament de José Antonio Lara.

Precisament, CCOO té ara el suport de la UGT per reclamar amb més força la readmissió de Lara a Mataró Bus, que va ser acomiadat de manera improcedent, segons els sindicats, i per indisciplina, segons l’empresa. L’objectiu dels sindicats és demanar a l’Ajuntament que no renovi la cessió de Mataró Bus al Grup Avanza, com ha explicat Jordi Tomàs.

La campanya porta per lema #LaraREADMISSIÓ i serà visible tant a les xarxes socials com al carrer, ja que els sindicats exposaran el cas d’aquest treballador i el de la resta de conductors de Mataró Bus a veïns i usuaris dels busos.