Mataró Notícies

Clams contra el capitalisme i crida a la vaga general durant la manifestació de l'1 de maig a Mataró

Clams contra el capitalisme i crida a la vaga general durant la manifestació de l'1 de maig a Mataró

Sergi Ruiz

Unes tres-centes persones van manifestar-se ahir pels carrers de Mataró, en el marc de les protestes i reivindicacions del primer de maig, dia del treballador. Arran, CNT, COS, Esquerres per la Independència, Papers per tothom, la PAC, entre altres, van convocar la protesta. Units sota el lema “Unim lluites. Som classe treballadora!”, els manifestants van clamar contra el que diuen és un “capitalisme salvatge” patriarcal, racista i classista que ofega la classe treballadora. Entre els seus al·legats, les entitats convocants van clamar contra les empreses a les que acusen d’explotació laboral i de l’empitjorament de les condicions dels treballadors.

En el seu manifest, les entitats convocants de la manifestació van cridar a sortir al carrer i anar a la vaga general com a mesura de pressió i protesta contra l’actuació de l’administració i l’empitjorament dels drets dels treballadors.

A mesura que anaven recorrent els carrers de Mataró, els manifestants van deixar un rastre de pintades i pancartes enganxades a les façanes d’empreses, entitats bancàries o oficines de l’administració.