Mataró Notícies

Col·legi d'Advocats i Diputació s'uneixen per ajudar als afectats de les clàusules abusives dels bancs

Col·legi d'Advocats i Diputació s'uneixen per ajudar als afectats de les clàusules abusives dels bancs

Cristina Salad

Conveni entre el Col·legi d’Advocats de Mataró i la Diputació de Barcelona per assistir als afectats per clàusules abusives dels bancs. Un acord, en virtut del qual, s’oferirà assessorament i orientació a aquestes persones per poder fer les reclamacions pertinents. La intenció és donar un servei de proximitat als consumidors, per això la Diputació signa aquests convenis amb els col·legis de tota la demarcació de Barcelona.

Explica el president de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró, Julio Naveira, que apropar la justícia al ciutadà és un dels eixos d’entitats com la que presideix. Per donar un millor servei, el Col·legi ha escollit a advocats especialistes en la matèria i amb experiència en aquest camp, per a que siguin ells els que treballin amb els afectats i donar-los un consell orientador per què sàpiguen quines són les opcions que tenen per defensar els seus drets.

Per la seva banda, la diputada de Salut i Consum, Laura Martínez, detalla que amb el conveni signat es prestarà servei a 17 municipis del partit judicial de Mataró. En el cas dels municipis que tenen oficina d’Atenció al Consumidor (OMIC), com és el cas de Mataró, Premià de Dalt i de Mar, Vilassar de Mar, Teià i El Masnou l’atenció es farà a les instal·lacions del mateix servei municipal. A la resta l’orientació es farà a la seu del Col·legi d’Advocats al carrer Méndez Núñez.

Els experts calculen que a Catalunya hi ha 565mil hipoteques afectades per clàusules abusives dels bancs.