Mataró Notícies

Consells per un Sant Jordi sostenible

Consells per un Sant Jordi sostenible

Marc Rodriguez Sedano

L’editorial Pol·len vol que la Diada de Sant Jordi sigui més crítica i sostenible. És per això que han preparat un taller a la Casa Capell per parlar de l’ecoedició i conscienciar als lectors de la importància de la sostenibilitat econòmica i el seu impacte ambiental. Pol·len aprofitarà el taller per explicar ‘La verdadera història de Sant Jordi’, des del punt de vista del drac, en l’afany de l’editorial per analitzar i girar els aprenentatges dels contes tradicionals. L’editor, Jordi Panyella, explica que la intenció és fer veure als lectors que hi ha altres formes d’entendre els relats i que afecten directament a la forma de viure i relacionar-se en societat.

Sobre la Diada de Sant Jordi, Panyella afirma que és important que sigui sostenible. L’editor creu que no és normal que, mentre la majoria de llibres es venen amb descompte, les roses augmentin fins a cinc vegades el seu preu. A més, Panyella vol que aquest Sant Jordi serveixi per a conscienciar els lectors de la importància de l’ecoedició, que es preocupa per a que el paper del llibre sigui reciclat, que la tinta sigui l’adequada i que s’hagi imprès en una impremta pròxima.

El taller de l’editorial Pol·len es farà dijous 20 a les 7 de la tarda a la Casa Capell de Mataró i, tot i que és gratuït, es recomana fer inscripció prèvia al web de l’Ajuntament.