Mataró Notícies

Coques de brioix amb xocolata negra o Nutella, novetats de Sant Joan

Coques de brioix amb xocolata negra o Nutella, novetats de Sant Joan

Clara Sanchez

Els catalans menjaran aquest any prop d’1,7 milions de coques artesanes de Sant Joan, una xifra un 1,5% superior a la de l’any anterior. El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província, Elies Miró, ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies que l’1,5% representa un “repunt tímid”, però ho valoren molt positivament i, de fet, reforça la tendència dels últims darrers tres anys. Tot i això, ha admès que serà complicat que les xifres tornin als nivells anteriors de la crisi. Pel que fa a les més venudes, tornaran a ser les tradicionals de brioix amb crema, fruites i pinyons o la de llardons. Així ho ha confirmat Teresa Graupera, de Can Gruapera, que assegura que Sant Joan és una festivitat molt tradicional i que s’acostuma a optar per les “coques de sempre”.

A Can Graupera però tenen opcions més innovadores com la coca de brioix amb xocolata negra i taronja confitada o una novetat per als més llaminers feta de Nutella. A més, asseguren que estan tenint molt d’èxit les “neules petardes” i les “piules de sidral” que peten a la boca quan les mossegues.

Però si preferiu una opció ben diferent, Nibs ofereix coques fetes amb la base de xocolata. Tal com ha detallat Núria Oms preparen aquesta coca de xocolata i a sobre hi podem trobar des de fruita confitada, passant per llardons fins a fruita vermella o gerds. Si aquest any podíem trobar a Nibs 3 tipus de coques, aquest any hi ha fins a 5 varietats.

A Can Graupera només treballen per encàrrec i la seva responsable Teresa Graupera explica que de moment aquest any estan notant més moviment respecte a anys anteriors. Apunta que la manera de canviar Sant Joan està canviant molta gent va a revetlles on cadascú porta la seva coca. Des de Nibs, Núria Oms explica que com que la xocolata és un producte de llarga durada, ja hi ha gent que a mitja setmana comprava coques i espera que en vagin comprant fins a última hora.

De mitjana, els preus de les coques es mantenen entre els 16 i els 35 euros en funció de la mida.