Mataró Notícies

Demanen reobrir el cas de l'assassinat de l'Helena Jubany

Demanen reobrir el cas de l'assassinat de l'Helena Jubany

Cristina Salad

Reobrir el cas de l'assassinat de l'Helena Jubany abans que prescrigui. Això és el que reclama la família de Muntsa Careta, l'única imputada per aquest cas que va entrar a la presó. Careta que es va suïcidar a la presó havia mantingut que no era culpable de la mort de Jubany i va acabar treint-se la vida. Fa uns dies la germana de Careta, durant una entrevista al programa “Els Matins de TV3”, va reclamar la reobertura del cas perquè considera que hi va haver irregularitats en la investigació. Si es determina que es va tractar d'un assassinat el delicte prescriurà d'aquí a 15 anys, però si es tracta d'un homicidi ho farà en només cinc anys.

Ara despreś de les informacions aparegudes a diversos mitjans, la família de l'Helena Jubany Lorente ha volgut recordar que la víctima d'aquesta mort va ser la jove periodista i bibliotecària mataronina. En un comunicat, la família recorda que ja durant tot el procediment judicial van demanar que es duessin a terme proves que el jutge instructor del cas va denegar. El seu germà, Joan Jubany apunta que “si els investigadors volen estirar, tenen on fer-ho per trobar els culpables”.

La mort de l'Helena Jubany es va produir el 2 de desembre de 2001.  Una mort macabra que mai s'ha aclarit. El seu cos va ser trobat al pati d'un edifici de Sabadell, ciutat on vivia. Tenia cremades al cos i estava despullada. Havia rebut diversos anònims i uns mesos abans, a la porta del seu domicili, van aparèixer una orxata primer i un suc de taronja amb somnífers després. Després d'alguns mesos d'investigacions, el cas va ser arxivat i no es van trobar proves concloents de l'autor o autors de la mort de l'Helena Jubany.