Mataró Notícies

Demanen set anys de presó per al mataroní acusat de gihadisme

Demanen set anys de presó per al mataroní acusat de gihadisme

MataróNotícies.cat

La fiscalia demana 7 anys de presó per al presumpte gihadista detingut a Mataró el desembre de 2015. Es tracta de Marouan Ben Nacer, de 33 anys, veí del barri de Rocafonda. El judici es celebrarà aquesta setmana a l'Audiència Nacional, on serà jutjat juntament  amb Soukaina Aboucar, de 20 anys i detinguda a Fuerteventura. Tots dos estan acusats de pertànyer al Daesh. En concret, el ministeri fiscal els acusa de fer actes de propaganda, adoctrinament i captació de nous membres d'Estat Islàmic a Espanya.

En les més de 50 pàgines de l’escrit de fiscalia, a les que ha tingut accés Mataró Ràdio, s’aporten centenars de proves de les activitats delictives que els dos encausats van realitzar per captar nous membres per a la causa de l’organització terrorista. A través d’un complicat entramat de perfils i identitats a diferents xarxes socials, tant l’home mataroní com la jove canària cridaven a altres musulmans a unir-se a la gihad. Entre altres, els investigadors aporten el disc dur de l’ordinador en el que habitualment es connectava Marouan Ben Nacer a un locutori del barri de Rocafonda on vivia. Tot i haver esborrat les adreces, una anàlisi a fons ha permès als investigadors arribar fins el contingut de caire gihadista al que accedia el detingut.

En el seu perfil a les xarxes socials s’identificava com a “Dani Nellaw”, musulmà nascut a Europa, i segons la investigació, feia constants al·lusions a favor del terrorisme gihadista. Segons l’escrit de fiscalia, per evitar ser localitzat va arribar a utilitzar més de 170 nicks. En un missatge de Ben  Nacer, que s'identificava com a un llop solitari, va fer-se ressò de les ordres d'Estat Islàmic sobre la campanya d'assassinats contra cristians oferint diverses modalitats. La investigació situa el 20 d’agost de 2015 com la data en la que va jurar lleialtat a l’estat islàmic.

La detenció es va portar a terme al barri de Rocafonda el 8 de desembre de 2015, un operatiu que va generar molta expectació al veral mataroní.