Mataró Notícies

Diverses entitats de Mataró s'oposen a la construcció del nou institut Cinc Sènies

Diverses entitats de Mataró s'oposen a la construcció del nou institut Cinc Sènies

MataróNotícies.cat

La creació del nou institut Cinc Sènies no ha deixat indiferent a ningú. Un comunicat que signen l’Associació de Veïns de Rocafonda, Esperança i Ciutat Jardí conjuntament amb les organitzacions COS, ARRAN i ENDAVANT es mostren contraris a la construcció del nou centre educatiu i rebutgen frontalment a que es faci a l’extrem nord del barri de Rocafonda. Un veral de poca diversitat i demanen reconsiderar la decisió per tal de buscar una altra zona de confluència de barris, de fet suggereixen que es reubiqui a la zona exterior de la Llar Cabanellas. Les entitats signants del manifest també rebutgen que l’inici d’aquest institut es faci amb barracons i sense, afirmen, els serveis mínims que hauria de tenir el centre: biblioteca, laboratori, gimnàs o sala d'actes, entre d'altres. Per Maria Majó, vocal d’Educació de l’Associació de Veïns de Rocafonda i portaveu de les entitats signants, el barri és a dia d’avui un ghetto i aquest institut no ajudarà a trencar aquesta situació.

Des de l'Associació de Veïns s'ha convocat una assembla d'educació pel proper 31 de març en la que es crida a les famílies d'alumnes de cinquè i sisè de primària a participar-hi. Es pretén agafar signatures a aquesta postura i així reforçar-la. Una posició que ja han defensat també Arran Mataró, el sidndicat COS, Endavant OSAN i SEPC. El comunicat conjunt també demana la dimissió de la directora dels Serveis Territorials, Carmina Pinya, i el regidor d'educació, Miquel Angel Vadell.

Per la seva banda des de Plataforma per Catalunya han volgut posicionar la seva formació i demanen amb caràcter d'urgència que el govern municipal insti al Departament d'Ensenyament que posi una data concreta per a la construcció de l'edifici del nou institut. Una data que consideren que ha de ser "el més aviat possible" perquè no funcioni en barracons.