Mataró Notícies

Dues-centes cinquanta persones clamen per un ensenyament públic "de qualitat"

Dues-centes cinquanta persones clamen per un ensenyament públic "de qualitat"

Eli Solsona

Més de dues-centes cinquanta persones, la gran majoria professors i professores, s’han manifestat aquest dilluns davant dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental per reclamar un ensenyament públic “de qualitat”. La protesta l’ha promoguda una nova plataforma nascuda fa poques setmanes al Baix Maresme i que, de moment, aplega representants de la comunitat educativa de prop d’una vintena d’escoles i instituts.

Els manifestants rebutgen les noves mesures aprovades pel govern de la Generalitat, unes protestes que centren sobretot en l’increment de la ràtio d’alumnes per classe i en l’augment el nombre d’hores lectives del professorat, a més a més d’una nova retallada de sous, tal i com explica una de les promotores d’aquesta plataforma, Maria Fernanda, professora de l’Institut Valerià Pujol de Premià de Dalt. 

Els centres educatius del Baix Maresme que donen suport a aquesta plataforma tenen previst de tornar-se a reunir en assemblea el proper 6 de juny i d’organitzar més actes reivindicatius.

 

Protesta prèvia a la vaga

Tot i que aquesta plataforma en defensa d’un ensenyament públic de qualitat l’ha promoguda la comunitat educativa dels centres, sindicats com CCOO o USTEC hi donen suport. Aquesta concentració, el primer acte de protesta que convoquen, arriba hores abans de la vaga convocada pel sector de l’ensenyament, prevista per aquest dimarts. Encarna Escribano, responsable d’Educació del sindicat Comissions Obreres, augura un bon seguiment de l’aturada tan a les escoles bressol, com als centres de primària, instituts i universitats.