Mataró Notícies

Dues multinacionals alemanyes, Multivac i Schunk, s'instal·len al TecnoCampus

Dues multinacionals alemanyes, Multivac i Schunk, s'instal·len al TecnoCampus

Oriol Debat

Les empreses Multivac i Schunk s'han establert al Tecnocampus. Les dues multinacionals alemanyes  s’han instal•lat a l’edifici TCM3 , el reservat a empreses i des d’on dirigeixen les operacions per a Espanya i Portugal. A més, en el cas de Schunk, en col•laboració amb l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, ha impulsat un centre d’experimentació (Tec-Center) relacionada amb la seva activitat. Multivac fabrica maquinària per a “packaging” i, a més de les oficines i els serveis tècnics al TecnoCampus, té una planta de producció a Sant Cebrià de Vallalta. Schunk, per la seva banda, té tota la fabricació a Alemanya, on produeix peces de robòtica per a diversos usos.

Els directors generals de Multivac Pachaging Systems España, Francisco Monente, i de Schunk España, Javier Garcia, han destacat que ciutats com Mataró tenen l’oportunitat d’atreure empreses d’aquesta nova indústria, que busca espais amb excel·lents connexions i amb centres de formació com el TecnoCampus a prop.

L’alcalde, David Bote, i la presidenta del TCM, Dolors Guillén, han visitat les dues empreses. Ha destacat que la seva instal·lació al TecnoCampus és una “bona notícia per a la ciutat” per diversos motius. A banda de generar llocs de treball i donar noves oportunitats als joves que estudien al TecnoCampus, apunta Bote, la implantació d’aquestes dues multinacionals també pot actuar com a atractiu per a altres empreses que busquin un lloc on instal·lar-se.

Les dues empreses són generadores d’ocupació d’alta qualificació, especialment adreçada a estudiants de les branques de les enginyeries: 77 empleats en el cas de Multivac, i 14 en el cas de Schunk. En tots dos casos són empreses de l’anomenada indústria 4.0 vinculada a les noves tecnologies.