Mataró Notícies

El CAAD fa una crida a acollir animals durant el fred

El CAAD fa una crida a acollir animals durant el fred

Sergi Ruiz

El Centre d’Atenció d’Animals Domèstics del Maresme posa en marxa una campanya d’acollida pel fred que estem vivint aquests dies. Des del CAAD fan una crida a la població perquè acullin els 140 animals que tenen a les instal·lacions. Mercè Calamardo, auxiliar tècnica veterinària del CAAD, explica que la majoria d’aquests animals són gossos mitjans i grans d’entre 10 i 20 kg que han de viure a les instal·lacions d’exterior que tenen al centre. És per aquest motiu que es demana l’acollida d’aquests animals un mínim de dues setmanes, ja que en una casa podran estar més confortables i protegits del fred que a les instal·lacions del CAAD.

Una acollida que no suposa cap cost per les famílies acollidores. De fet, el CAAD es fa càrrec de les despeses de manutenció, desparasitació i cures mèdiques que tinguin els animals durant l’estada a la casa d’acollida.

Calamardo recomana a les persones que tinguin animals a casa, ja sigui d’acollida o de manera permanent, que s’augmenti la dosi de pinso durant l’onada de fred ja que la tremolor augmenta la despesa d’energia. També recomana que els passejos dels gossos al matí i al vespre siguin curts.

Per poder acollir un dels animals del CAAD s’ha d’enviar un correu electrònic a atencioanimals@ccmaresme.cat i respondre un formulari per tal que el centre disposi de les dades suficients per assignar un animal que s’adeqüi a les característiques del nou entorn. 

Etiquetes: