Mataró Notícies

"El futur dels mitjans de proximitat passa per la col·laboració entre televisions i ràdios"

"El futur dels mitjans de proximitat passa per la col·laboració entre televisions i ràdios"

Eli Solsona

Un centenar de professionals de ràdios i televisions locals de Catalunya participen a la quarta edició del TECNOLOCAL, el fòrum de les tecnologies, els nous formats i la creativitat en el camp de l’audiovisual de proximitat. Un punt de trobada que pretén ser un espai de reflexió, debat i treball per al sector de la comunicació de proximitat.

Aquest any, aquest fòrum que tradicionalment aplegava només televisions, ha comptat per primera vegada amb la participació de les ràdios locals.  Segons el director general de COM Ràdio, Rafael de Ribot, i també el director general de la Xarxa Audiovisual Local, Marc Melillas, una col•laboració entre televisions i ràdios locals com ja fan els serveis informatius de Mataró Ràdio i m1tv, és "necessària" per garantir la "viabilitat i qualitat dels mitjans de proximitat" i poder oferir un producte de més qualitat a l'espectador.

El president del TCM i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, ha destacat també la necessitat que tenen els mitjans de comunicació de proximitat de ser creatius i cooperar, degut al context de crisi econòmica. Rey també ha celebrat que Mataró i el TCM sigui l’emplaçament escollit per acollir aquesta trobada de representants de televisions i ràdios locals de tot Catalunya.

A més d’aprofundir en la necessitat de treballar en xarxa per aconseguir oferir un millor producte a l’espectador, el Tecnolocal també ha analitzat l’estàndard Hbbtv (Hybrid Broadcast Broadband TV), la plataforma d'emissió de continguts a demanda que combina serveis de radiodifusió (Broadcast) i banda ampla (Broadband). Es tracta d’un servei, doncs, que permet el desenvolupament de la televisió interactiva i a la carta, sense renunciar a la programació dels canals de TDT tradicionals. Representa un ecosistema en el qual conviuen el sector audiovisual i Internet, sense necessitat d’accedir al menú d’aplicacions del televisor.