Mataró Notícies

El GEM impulsa els "camins escolars"

El GEM impulsa els "camins escolars"

Eli Solsona

Afavorir que els nens i nenes vagin de casa a l’escola caminant o amb bicicleta, i que ho facin de manera autònoma i segura. Amb aquest objectiu s’han posat en marxa els Camins Escolars, impulsats pel GEM amb el suport de l’ajuntament i la Diputació de Barcelona.

Aquest projecte, nascut el 2010 per iniciativa de tres mares de l’escola, vol afavorir una major autonomia de l’infant, limitar l’ús del vehicle privat i també promoure valors entre els més petits com ara la responsabilitat individual. Ernest Teniente, president del Patronat de la Fundació Privada GEM, destaca que els camins escolars són un projecte de valors, solidari, integrador i transversal.

La Diputació ha elaborat un estudi sobre els possibles itineraris, elaborat en base als hàbits de mobilitat dels 879 alumnes dels dos centres. D’acord amb les conclusions, l’ajuntament ha dut a terme actuacions per millorar la mobilitat als entorns del GEM gran i el GEM petit, com per exemple l’ampliació de zones de càrrega i descàrrega, la instal•lació de pilones a les voreres de l’entrada del centre o la millora de 8 passos de vianants. Ara, la voluntat és que més escoles puguin impulsar també els Camins Escolars, tal i com expliquen la regidora de Via Pública, Núria Calpe, i el regidor d’Ensenyament, Pere Galbany.

El GEM impulsarà iniciatives per afavorir l’ús dels Camins Escolar, com ara que els pares i mares voluntaris facin de guia a peu dels alumnes; o el bus a peu perquè els nens es vagin sumant al recorregut en el punt que els vagi millor. En definitiva, accions que facin que els nens perdin la por a anar sols a escola, i que els pares també perdin la por a deixar que els seus fills vagin sols.
 

Etiquetes: