Mataró Notícies

El Govern del CCM vol demanar a la Generalitat declarar zona "d'actuació urgent" els boscos del Maresme

El Govern del CCM vol demanar a la Generalitat declarar zona "d'actuació urgent" els boscos del Maresme

Anna Gual

El Govern del Consell Comarcal vol que la Generalitat declari els boscos del Maresme com a zona “d’actuació urgent”. La sequera i l’atac de plagues com la de l’escarabat tomicus han provocat ja la mort de 800 hectàrees de pi pinyer, una xifra que podria anar en augment durant els propers mesos. Enmig d’aquest context el Govern del Consell Comarcal vol portar aquesta proposta al ple del Consell per a la seva aprovació i traslladar-la després a la Generalitat. Explica el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, que per ara ja s’han invertit el 50% dels 185.000 euros que s’havien destinat des de Generalitat i Diputació per netejar els boscos d’arbres morts i fer tasques de prevenció. Afirma però, que caldrà una inversió molt més gran per solucionar el problema dels boscos del Maresme i això és el volen aconseguir amb aquesta reclamació.

La sequera combinada amb el tomicus, més enllà de l’impacte ambiental, porta danys associats com l'increment de risc d'aiguats per desforestació o l'augment de risc d'incendis. Una situació d’emergència que afecta a les 24.000 hèctarees de massa forestal de la comarca i que necessita d’actuació urgent. En aquest sentit, recalca Miquel Àngel Martínez, que és important que la proposta s’aprovi per unanimitat al ple del Consell Comarcal, per aconseguir fer-se escoltar alhora de més recursos a la Generalitat.

Sense més recursos i una política de gestió forestal, en pocs anys podria desaparèixer un 20% de la superfície de boscos de la comarca.