Mataró Notícies

El govern fa marxa enrere i signarà convenis amb les associacions de veïns

El govern fa marxa enrere i signarà convenis amb les associacions de veïns

Eli Solsona

El govern municipal fa marxa enrere i les associacions de veïns continuaran signant convenis amb l’ajuntament durant aquest any. Després de les queixes veïnals sorgides arran de l’anunci que el consistori volia prioritzar les subvencions en detriment dels convenis, l’executiu de Joan Mora ha optat per continuar signant convenis aquests 2012 com a sistema per a vehicular el suport econòmic i programàtic.

Joaquim Fernàndez, regidor de Participació Ciutadana i president de l’Àrea de Participació i Serveis a les Persones, explica que el govern ha acceptat tornar a l’antic sistema aquest any després que la Federació d’Associacions Veïnals expressés la seva preocupació i problemes per adaptar-se a aquest nou sistema. La voluntat, però, és introduir la nova fòrmula a partir del 2013.

La diferència entre el conveni i la subvenció recau en el fet que, en el cas de la subvenció, l’ajuntament fa una aportació en funció del projecte i, en el cas dels convenis, es fa una aportació anual perquè l’entitat desenvolupi algun projecte. Segons Fernàndez, el govern se sent més còmode atorgant subvencions perquè es garanteix la pública concurrència a les entitats. Admet, però, que cal aprofundir i estudiar la millor manera de fer-ho perquè, moltes vegades és “complicat” justificar les activitats per les quals es necessita una subvenció perquè es fan amb voluntariat.

Així, de les 15 convocatòries de subvencions existents, quedaran sense efecte les dues que corresponen als programes de suport a les activitats festives per les entitats veïnals i al foment de la participació de les entitats veïnals.