Mataró Notícies

El Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, en contra de la nova taxa de l'oci nocturn

El Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, en contra de la nova taxa de l'oci nocturn

MataróNotícies.cat

El Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme s’oposa a qualsevol nova taxa o preu públic que gravi les activitats empresarials, en especial les de l’oci nocturn. Així s’ha pronunciat a través d’un comunicat, després que l’Ajuntament fes pública la seva intenció d’implementar una nova càrrega als locals d’oci nocturn per la despesa extra que es genera en matèria de neteja i seguretat. Des del Gremi consideren que aquestes despeses extraordinàries que es generen al voltant de l’oci nocturn no es poden atribuir a l’activitat dels locals, i que cal un anàlisi en profunditat per poder trobar solucions. De fet, des del Gremi afirmen que fa anys que demanen a l’Ajuntament actuacions concretes per millorar l’oci nocturn.

Una taxa que ara l’Ajuntament està estudiant implementar en funció de la seva viabilitat. Per altra banda també es plantegen altres mesures per gestionar l’oci nocturn a la ciutat, entre elles augmentar la presencia policial per millorar la seguretat o fer més inspeccions als locals per evitar casos com el de “The Bot”. Unes mesures aquestes, que des del gremi veuen encertades.

En aquest sentit i fent referència al cas “The Bot”, des del gremi consideren que aquest ha contribuït a accelerar la implementació d’aquestes mesures, tot i que ja fa temps que s’estaven estudiant.