Mataró Notícies

El Gremi d'Hosteleria i Turisme posa en marxa les XX Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró

El Gremi d'Hosteleria i Turisme posa en marxa les XX Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró

Cristina Salad

Dues dècades anys posant en valor el plat de Mataró: la sípia amb pèsol i patata. Això és el que fa el Gremi d’Hostaleria i Turisme per donar a conèixer aquest plat tradicional que es pot degustar en tot el seu esplendor durant la primera part de la primavera. I és que és precisament en aquesta època de l’any quan els ingredients frescos que composen el plat es donen en òptimes condicions. D’aquesta manera, el gremi també es posiciona al costat de productes de la terra i de quilòmetre zero. Precisament, el president del Gremi, Enric Bartrés, destaca aquest plat com l’ensenya gastronòmica de Mataró. Un plat que identifica la ciutat, diu Bartrés, i el seu territori.

Les XX Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró es celebren fins el 30 d’abril i hi participen deu restaurants. Vuit d’ells són de Mataró: Caminetto, El Gourmand, Iluro, L’Harmonia, La Girella, La Nova Rosaleda, Mundial i Nuus-Hotel Atenea Port Mataró. Els altres dos són el Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres i El Parador de Canet de Mar. La regidora de promoció econòmica, Dolors Guillén, valora l’embranzida que està agafant el sector gastronòmic a Mataró. Una volada que està portant a més visitants a la ciutat per gaudir dels seus establiments de restauració.

Aquest any, les altes temperatures i la bonança meteorològica que s’ha instal·lat des de fa dies en aquest territori ha fet avançar la maduració del pèsol a les explotacions agrícoles de la comarca. Durant la presentació de les jornades gastronòmiques del Plat de Mataró es van servir plats d’aquesta delícia culinària pròpia de Mataró que van cuinar els alumnes del curs de cambreria i ajudant de cuina organitzat per l’Ajuntament de Mataró.