Mataró Notícies

El judici per la desaparició de Piedad Moya comença el 24 de març

El judici per la desaparició de Piedad Moya comença el 24 de març

Cristina Salad

El proper 24 de març arrenca, a l’Audiència de Barcelona, el judici per la desaparició de la mataronina Piedad Moya. Ho fa pràcticament tres anys després que se li perdés la pista l’abril de 2014. L’activació de la recerca d’aquesta dona es va iniciar arrel de la denúncia per desaparició que havia interposat la família de Piedad Moya. Durant la pesquisses la unitat d’investigació criminal dels Mossos va fer batudes a un terreny que la família té a Dosrius però no va localitzar el cos ni es va trobar cap indici sobre què havia passat amb la dona. El jutge va considerar provat que la falta de notícies d’aquesta dona es devia a un fet criminal i va determinar que hi havia raons objectives per “valorar que va patir una agressió violenta i física amb resultat de mort”, i, així ho va fer constar a la seva interlocutòria. En aquest context es va detenir l’exmarit de la dona, de qui estava en procés de separació, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi imprudent i desaparició del cos de la víctima. De, fet així ho va determinar un jutge un mes després de la desaparició. L’home ha estat tot aquest temps tancat en presó preventiva. Fa un mes, un jurat popular va considerar que no hi havia risc de fuga i va quedar en llibertat fins a l’inici del judici. La fiscalia i l’advoca de la família de Piedad Moya demanen 14 anys de presó per un delicte d’homicidi imprudent i quatre anys més per una altre delicte de desaparició de cadàver. El portaveu de la família, Toni Solanas, recorda que tot i que no s’ha trobat el cos existeixen indicis ferms de la desaparició forçosa de Piedad Moya i així ho pretén evidenciar l’acusació durant la celebració del judici.

En aquest cas i, com ha passat en altres casos de desaparicions, la intensitat de la investigació ha baixat, però els agents de la unitat dels Mossos d’Esquadra encarregats del cas han continuat buscant proves de la desaparició forçosa i mort de Piedad Moya. En aquest temps, la família ha intentat fer una batuda amb un georadar, però la densitat de la massa boscosa a la zona de Dosrius, ho ha impedit. La família, de fet, ha mantingut des del principi que l’exparella de Moya la va fer desaparèixer en algun punt d’aquest terreny. Sobre això, la família ha aconseguit una autorització judicial per obrir un pou que es troba en aquesta parcel·la i que l’acusat hauria excavat pocs dies abans de la desaparició de la seva exparella.

El judici es farà amb un jurat popular que decidirà sobre la culpabilitat o no de l’acusat. Comença el 24 de març i es preveu que s’allargui durant quinze dies.