Mataró Notícies

El Maresme recorre a la producció audiovisual per motivar el reciclatge

El Maresme recorre a la producció audiovisual per motivar el reciclatge

Betty Doñate

El Consorci de Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme està preparant una innovadora campanya, basada en la producció audiovisual, per motivar la recollida selectiva de residus a tota la comarca. La idea és llançar la campanya a partir del novembre com una sèrie d’accions transmèdia que puguin transmetre la importància del reciclatge per al medi ambient, però, sobretot, que puguin arribar als diferents sectors i franges d’edat de la població. I és que les campanyes que s’han engegat fins ara a la comarca del Maresme no han funcionat com s’esperava.

La campanya s’està plantejant com una sèrie d’actuacions transmèdia, és a dir, visible a diferents mitjans, la majoria digitals. Així podria incloure peces d’animació per a centres educatius, que puguin ser virals i que d’aquesta manera connectin també amb el públic juvenil. Com? A través de les xarxes socials que més utilitzen els joves, com Facebook, Twitter o Instagram. Fins i tot s’està pensant en produir un documental per explicar els aspectes més importants del reciclatge.

El cap de comunicació del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Rafa Navarro, ha explicat que la campanya serà per a la gent de la comarca, però la intenció és poder arribar a tot Catalunya o fins i tot al conjunt d’Espanya.

Una de les coses que ja ha fet el consorci és posar-se en contacte amb els tècnics de Medi Ambient dels ajuntaments del Maresme. "Aquesta és la primera vegada" que el consorci treballa en una campanya que tindrà en consideració" l’opinió dels consistoris maresmecs, com ha recordat el seu cap de comunicació, Rafa Navarro. 

Encara és aviat per donar dates concretes, però tot apunta que la campanya pugui ser efectiva a partir del novembre. Segons Navarro, el consorci "ha de ser molt curós i fer una campanya que li vagi bé a tothom a l’hora de fer arribar el missatge de la importància de reciclar". I és que, per exemple, "hi ha pobles del Maresme fan el porta el porta i d’altres que no", diu.